rgfast.se

Loungemöbler gjorde min lounge någorlunda proffsig

loungemöblerFlera gånger har jag funderat på vad det är med lounger som tilltalar mig. Jag är inte speciellt förtjust i restauranger eller rena nattklubbar. Just det här med den svaga belysningen, de behagliga färgerna och loungemöbler som är så oerhört bekväma. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som tilltalar mig så mycket där inne i loungen. Men jag trivs. Ja jag trivs så oerhört bra där inne. Den dämpade men ändå tydliga musiken. Ja det är något med den där loungemusiken, något helt annat än nattklubbarnas housemusik.

Jag var på en lounge i närheten av där jag bor i förra veckan. Det är just därför som jag börjat fundera på det här med lounge igen. En ganska märklig sak att fundera på, egentligen. Jag har faktiskt en egen lounge hemma i villan jag bor i. Eller ja, det är kanske fel att kalla det för lounge, det är inte ens i närheten. Men det är ett rum som är inrett med loungemöbler (som jag köpt från Bombastik Attitude) och sedan har jag installerat ljus, ljudanläggning och till och med en enklare bar.

Det är ändå loungemöbler som gör loungen, kan jag tycka. Därför har jag fokuserat hårt på det, möblerna är i fokus i rummet. Precis så tycker jag att det ska vara i en bra lounge. Inget onödigt, det ska vara samtalet mellan människor som är i fokus.

Min lounge är som sagt ingenting i jämförelse med en ”riktig” lounge, jag kommer aldrig komma upp i den nivån. Men jag tycker personligen att mina loungemöbler är minst lika snygga och mitt ljudsystem är nästan lika bra. Nu ska jag nog faktiskt gå till min lounge, hälla upp ett glas rosé och bara njuta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *