rgfast.se

Köpa bostad

Livets största affär?

Tack vare sin kunskap om den lokala marknaden, kreditgivare, värderingsmän, byggnadsingenjörer med flera, ser de flesta mäklare till att du som köpare får all den kunskap du kan behöva. Mäklarfirmorna samarbetar ofta med banker och låneinstitut för att du ska få bra villkor när du köper en bostad. Du kan också få ett ”lånelöfte” medan du letar bostad. Mäklaren försöker kort och gott hjälpa dig att göra en bra affär.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Vårt råd är därför att alltid ordentligt undersöka det du vill köpa. Om du inte har de kunskaper som krävs, hjälper mäklaren dig att anlita en fackman som genomför en besiktning. Köper du en bostadsrätt blir du också medlem i en ekonomisk förening och delansvarig för föreningens tillgångar och skulder. Därför är det viktigt att du även tar del av föreningens ekonomi och framtida planer.rgfast mäklare

Boendekostnadskalkyl

När du hittat en bostad gör mäklaren en personlig boendekostnadskalkyl för dig. Kalkylen är ett instrument som finns till för att se om din ekonomi orkar med ett köp. Den utgör även ett underlag för finansieringen.
Gör en egen kalkyl.

Kontrakt och köpebrev

Tänk på att det är säljaren och inte mäklaren som avgör vem som blir köpare. När man kommit överens om att ingå avtal upprättar mäklaren de handlingar som är nödvändiga för fastighetsaffären, t ex köpekontrakt, köpebrev och likvidavräkning. Är det någonting du känner dig osäker inför, kan du med med förtroende vända dig till oss med dina frågor. Vi lotsar dig, tryggt och säkert, fram till en bra affär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *