rgfast.se

Bygga hus

Ska du bygga hus? Har familjen blivit för stor för lägenheten eller är ni bara sugna på en egen tomt och att bestämma mer själva? Det är fantastiskt att kunna bygga sitt egna hus, friheterna är så stora. Men det är många saker man måste tänka på, mycket viktiga detaljer som ibland slarvas med. Rgfast tar här upp tips och nödvändigheter som du bör tänka på när du bygger hus.

Priset är självklart viktigt. Det är mycket pengar det handlar om och skillnaderna mellan olika hustillverkare kan vara stora. Jämför dem med varandra ur ett ekonomiskt perspektiv. Ta reda på standarden. Välj ett hus som inte drar iväg för mycket i priset. Det är viktigt att man inte tar sig vatten över huvudet just för att summan är så pass hög. Ha ett sparkapital till hands. Priset kan stiga av olika anledningar. Vissa saker kanske det krävdes mer av än tänkt. Många tror inte det är möjligt, men de har helt fel – det går att pruta under husbygget.

husbygge

Glöm inte att kolla så att huset passar tomten du köpt. Det är ett klassiskt misstag att välja tomt och hus efter sin smak men glömma att kombinera dessa två med varandra. Ha koll på följande: bygglov, avtalsformer, försäkringar, väderstreck, tomformation. Ha också ett senast-färdigt-datum. Blir förseningarna alldeles för långa kan du få ersättning för detta i så fall. Ta reda på innan vad du och hussäljaren kommer överens om. Ta egna anteckningar och följ sedan upp dessa för att se så att överenskommelsen hölls. När det gäller banklånen så ska du absolut jämföra de olika lånevillkoren mellan de olika bankerna du är intresserad av. Jämförelse är knepet. När det gäller vitvaror så brukar byggfirman hjälpa till med detta. Det är dock möjligt att du får det billigare om du fixar detta själv. Dessutom får du större valmöjligheter. Under hela byggprocessen är det väldigt bra om du besöker bygget från och till. Ställ frågor om du har några och visa intresse. Var noggrann med vad du vill ha och vad du inte vill ha. Bygg gärna altan och beställ ett rejält glasräcke som tål nordiskt klimat, gärna från Räckesspecialisten, de har Sveriges bästa glasräcken.

Det finns mycket, mycket mer att ta i tanke när det gäller detta ämnet. Men med tanke på vad det handlar om är det bara roligt att sätta sig in i. När huset väl är färdigt är glädjen enorm!

Lycka till med ditt bygge! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *